В Україні створять навчальний заклад для підготовки фахівців із кібербезпеки, – Зеленський

 

Для ґрунтовнішої протидії кіберзлочинам в Україні створять навчальний заклад, де готуватимуть фахівців у сфері кібербезпеки.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у рамках Всеукраїнського форуму “Україна 30. Безпека країни”, інформує пресслужба глави держави у вівторок, 11 травня.

Зеленський зазначив, що сьогодні загрози інформаційній безпеці та кіберзагрози можуть становити не меншу небезпеку для держави, ніж ворожа зброя. Для протидії цим загрозам було створено центр кібербезпеки, презентація якого відбудеться найближчим часом.

Президент повідомив, що кіберцентр співпрацюватиме з різними розвідками – як українськими, так і держав-партнерів. До роботи в ньому залучатиметься велика кількість аналітиків – українських, європейських та американських.

Крім того, за словами Зеленського, опрацьовується питання підготовки фахівців, які займатимуться забезпеченням кібербезпеки: країни, людей та всього цифрового простору.

“Ми будемо відкривати новий потужний університет. Презентація його також практично готова. Університет, у якому будуть саме професії, пов’язані з безпекою держави і безпекою людини. Кібербезпека – один з найголовніших факультетів цього університету”, – повідомив президент.

За словами Володимира Зеленського, до нього відбиратимуть найкращих дітей, яким буде створено сприятливий простір для навчання та надаватимуться високі стипендії.

“Будуть побудовані сучасні лабораторії, кібер- і біохімічні центри. Вони будуть одразу отримувати знання, теорію і практику. Також туди буде відбір потужних викладачів, передусім українців, але також будуть залучені спеціалісти з-за кордону. Всі отримуватимуть дуже високу заробітну плату, незважаючи на те, з якої країни вони приїдуть. Цей університет готуватиме професійних людей, напрямок яких – безпека нашої країни, які після цього університету повинні будуть працювати саме на державу”, – наголосив президент.

Читайте також:
СБУ викрила агітаторів, що розганяли в інтернеті заклики проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна