Дзвін пам’яті в Міловому: Зеленський на Луганщині вшанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні

 

Президент Володимир Зеленський на Луганщині відвідав меморіал “Україна – визволителям” і вшанував пам’ять загиблих у Другій світовій війні.

Про це повідомляє сайт президента.

“Під час робочої поїздки до Луганської області Президент Володимир Зеленський відвідав Меморіальний комплекс «Україна – визволителям» у смт Мілове, де у братській могилі поховано 2814 воїнів”, – йдеться у повідомленні.

З нагоди Дня пам’яті та примирення та напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Зеленський поклав квіти до Вічного вогню та вшанував загиблих у боях за рідну землю.

Як зазначають в ОП, “пам’ять воїнів ушанували також керівник офісу президента Андрій Єрмак, його заступники й посли країн «Великої сімки» та ЄС, які прибули на Луганщину разом із Зеленським”.

Крім того, глава держави поспілкувався з місцевими жителями, привітав їх із прийдешнім Днем перемоги над нацизмом та оглянув Дзвін пам’яті на території меморіалу – один із чотирьох дзвонів, встановлення яких Зеленський ініціював за рік до цього.

Дзвін пам’яті в смт Мілове

Президент України Володимир Зеленський під час відвідання Меморіального комплексу “Україна – визволителям” у селищі Мілове на Луганщині, 8 травня 2021 року. Фото: ОП

Як писала “Новинарня“, 9 травня 2020 року президент Зеленський оголосив про проєкт чотирьох символів, згідно з яким у чотирьох регіонах України мають встановити дзвони, що символізуватимуть пам’ять про загиблих та примирення між країнами – учасницями Другої світової війни: Дзвін пам’яті – на Луганщині, Дзвін перемоги – на Закарпатті, Дзвін миру – в Донецьку та Дзвін єдності – у Сімферополі.

“І в мить, коли в Україні настане мир і ми повернемо своїх людей та свою землю, чотири дзвони одночасно сповістять про цю знакову подію в історії України”, – пообіцяв тоді президент.

Перші два дзвони вже встановлено в Міловому та в Ужгороді, а дзвони в Донецьку й Сімферополі  будуть встановлені після повернення тимчасово окупованих територій під контроль України.

Читайте також:
День пам’яті та примирення – це не на заміну 9 Травня,
а щоб зберегти й зрозуміти історію повніше, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна