Окупанти обтріляли “Рапірою” житловий сектор Мар’їнки – вирви, руйнування на вулиці. ФОТО

доповнено

У суботу, 8 травня, російські окупаційні війська обстріляли з протитанкових гармат МТ-12 “Рапіра” калібру 100 мм житловий сектор міста Мар’їнка, що на околиці Донецька.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу, яка тримає в цьому районі оборону.

За даними військових, снаряди падали на вулиці, де живуть люди. “Ніхто не постраждав, але прильоти були знатні”, – зазначили в бригаді.

Пресслужба 28 омбр поширила фото з наслідками обстрілу – вирви, уламки, пошкоджені паркани й будинки:

обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_уламки Рапіри обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_10 обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_9 обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_8 обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_6 обстріл Мар'їнки 8 травня 2021_5
<
>

Фото: пресслужба 28 омбр ЗСУ

ДОПОВНЕНО. Як поінформував пресцентр штабу ООС, обстріл стався 8 травня о 19:05. Російсько-окупаційні війська випустили шість снарядів з гармати МТ-12 “Рапіра” калібру 100 мм. Окупанти вели вогонь із населеного пункту шахта Трудівська, що на околиці Донецька.

Внаслідок обстрілу Мар’їнки було пошкоджено шість житлових будинків та автомобіль місцевого мешканця.

“Один зі снарядів вибухнув за декілька метрів від будинку, тільки завдяки щасливому збігу обставин, ніхто з мешканців не постраждав”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 травня окупанти обстріляли “ковідну” лікарню в сусідній із Мар’їнкою Красногорівці.

Читайте також:
Поліція відкрила справу через обстріл лікарні в Красногорівці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна