Розслідування вибухів на складах боєприпасів у Сватовому завершено, – ДБР

 

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у справі вибухів військових складів у Сватовому на Луганщині в жовтні 2015 року.

Про це в п’ятницю, 7 травня, інформує пресслужба ДБР.

“Встановлено, що через недбале ставлення до військової служби двох командирів реактивних артилерійських батарей, загинули троє осіб та заподіяно шкоди на суму понад 15 млн грн (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України)”, – ідеться в повідомленні.

У ДБР нагадали, що у 2015 році підозрювані, грубо порушивши вимоги керівних документів, допустили розташування військового об’єкту – польового артилерійського складу, безпосередньо біля населеного пункту – міста Сватове Луганської області.

Через диверсію невстановлених осіб, 29 жовтня 2015 року на вказаному складі, де зберігалося близько 3 тисяч тонн боєприпасів, виникла пожежа.

“Так, влученням здетонованих боєприпасів частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена, чим зірвано заходи із забезпечення постійної бойової готовності підпорядкованих підрозділів”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 11 лютого 2021 року правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру в недбалому ставленні до службових обов’язків, що призвело до вибухів на артилерійському складі на Луганщині.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята.
Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

“Почистили 735 га”. Генштаб прозвітував
про ліквідацію наслідків вибухів на складах боєприпасів

Читайте лонгрід “Новинарні“:
Люди й арсенал Калинівки: рік після катаклізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна