“Почистили 735 га”. Генштаб прозвітував про ліквідацію наслідків вибухів на складах боєприпасів

 

На арсеналах, де детонували боєприпаси, тривають заходи із розмінування та очищення територій. Станом на сьогодні очищено 735 га технічних територій військових частин у Балаклії, Калинівці та Ічні.

Як повідомляє кореспондентка “Новинарні“, про це в четвер, 18 квітня, повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Озброєння Збройних Сил України полковник Валерій Стецюк на 48-му арсеналі ЗСУ в Калинівці Вінницької області.

На території арсеналів працюють групи розмінування від Збройних Сил України.

“Вибухонебезпечні предмети, які належать до другої категорії небезпеки, знищуються на визначених майданчиках технічної території у військових частинах. Боєприпаси першої категорії, які можна переміщувати, утилізовуємо на полігонах Збройних сил. Ті боєприпаси, які не можна транспортувати, знищуємо на місці, тому закликаємо місцевих мешканців не боятися вибухів, які, ймовірно, лунають із територій військових частин – це триває ліквідація наслідків”, – розповів т.в.о. начальника Озброєння Стецюк.

Загалом очищенню підлягало 1434 га, наразі очищено 735 га. Відтак, за словами військових, вже очищено 51% територій.

Якщо аналізувати окремі військові частини, то цифри говорять про таке:

  • 65 центральна артилерійська база зберігання ракет і боєприпасів у Балаклії – 162 га (44%);
  • 48-й арсенал у Калинівці – 526 га (91%);
  • 6 центральна артилерійська база зберігання ракет і боєприпасів у Ічні– 47 гектарів (13%).

Окрім того, здійснюються заходи щодо очищення 50-метрових заборонених зон навколо технічних територій об’єктів зберігання боєзапасу, яке проводиться силами військових частин, представниками державних та військових лісових господарств.

Також, зазначають військові, вирішується проблема щодо зміни цільового призначення земельних ділянок (50-метрових зон), які належать державним лісовим господарствам.

Як інформувала “Новинарня“, усі реактивні снаряди з арсеналів ЗСУ переміщено в арочні сховища.

Читайте також:
Балаклія гасне. В ЗСУ назвали версії виникнення пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна