“Сотні військових ешелонів”. Усі реактивні снаряди з арсеналів ЗСУ перемістили в арочні сховища

 

Понад 300 тис. тонн боєприпасів, або більше сотні військових ешелонів із початку 2019 року переміщено у захищені арочні сховища.

Як повідомляє кореспондентка “Новинарні“, про це в четвер, 18 квітня, повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Озброєння Збройних Сил України полковник Валерій Стецюк на 48-му арсеналі ЗСУ в Калинівці Вінницької області.

“Було проведено значну роботу щодо їх розосередження, укриття в захищені сховища та евакуації з території, в тому числі, Лівобережної України. З початку 2019 року переміщено понад 33 тис. тонн боєприпасів та авіаційних засобів ураження. В захищені сховища – понад 170 тис. тонн ракет та боєприпасів, що дозволило укрити 100% реактивних снарядів до реактивних систем залпового вогню та окремі номенклатури боєприпасів. Переукупорено понад 30 тис. тонн боєприпасів, – зазначив полковник Валерій Стецюк.

Т.в.о. начальника Озброєння ЗСУ додав, що евакуація із Лівобережної України пов’язана із близькістю регіону до російського кордону та усіма потенційними загрозами.

Як інформувала “Новинарня“, у Генштабі підбили підсумки заходів з посилення безпеки арсеналів.

Читайте також:
Люди й арсенал Калинівки: рік після катаклізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна