Вибухи на складах у Сватовому: ДБР повідомило перші підозри

 

Державне бюро розслідування повідомило перші підозри в справі вибухів військових складів у Сватовому на Луганщині, які сталися у жовтні 2015 року.

Про це в четвер, 11 лютого, повідомила пресслужба ДБР.

Зазначається, що 8 та 10 лютого 2021 року слідчі повідомили про підозру двом військовослужбовцям ЗСУ за невжиття заходів зі збереження ввіреного їм військового майна.

За даними слідства, у 2015 році двоє командирів реактивних артилерійських батарей допустили розташування техніки поблизу польового артилерійського складу боєприпасів неподалік міста Сватове Луганської області з грубими порушеннями керівних військових документів.

“Внаслідок пожежі на складі РАО через диверсію невстановлених осіб, частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена влученням боєприпасів, здетонованих через пожежу. Через це було зірвано заходи із забезпечення постійної бойової готовності підпорядкованих підрозділів, а державі заподіяно шкоди на суму понад 15 млн грн”, – йдеться в пресрелізі.

У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

У ДБР нагадали, що 29 жовтня 2015 року у місті Сватове Луганської області виникла пожежа на польових складах сил АТО, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів.
Внаслідок вибухів боєприпасів загинули троє військовослужбовців та одна цивільна людина, була знищена техніка, а також проводилася евакуація місцевих жителів.

Від пожежі здетонували снаряди, міни та реактивні набої до системи “Град”, які пошкодили у Сватовому майже тисячу квартир та 1,5 тисячі приватних будинків.

Читайте також:
Ічня – вже дев’ята.
Історія пожеж на арсеналах України за останні 15 років

“Почистили 735 га”. Генштаб прозвітував
про ліквідацію наслідків вибухів на складах боєприпасів

Читайте лонгрід “Новинарні“:
Люди й арсенал Калинівки: рік після катаклізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна