Журналістові “Радіо Свобода” Єсипенку в окупованому Криму додали нові звинувачення

 

В окупованому Криму журналісту “Радіо Свобода” Владиславу Єсипенку додали ще одну статтю обвинувачення – незаконне перевезення зброї.

Про це в середу, 5 травня, повідомляє “Кримська правозахисна група”.

За словами його дружини Катерини, до звинувачення Єсипенка додалася ст.222 КК РФ (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).

Раніше журналіста звинувачували тільки за ст. 223.1. КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин, незаконні виготовлення, переробка або ремонт вибухових пристроїв).

Читайте також:
ФСБ затримала в Криму фрілансера “Радіо Свобода” Владислава Єсипенка після акції до дня народження Шевченка

Як інформувала “Новинарня“, 16 березня російська ФСБ повідомила, що в анексованому Криму ФСБ затримала росіянина, який начебто збирав за завданням української розвідки інформацію про місця масового перебування людей і мав у своєму автомобілі вибуховий пристрій.
Інформація про затриманого з’явилася в день сьомих роковин так званого “референдуму” про анексію Криму Росією.
Фрілансера “Радіо Свобода” Власдислава Єсипенка, що має подвійне громадянство, узяли під варту терміном на два місяці – до 11 травня 2021 року, за звинуваченням у виготовленні вогнепальної зброї і боєприпасів. Однак не виключено, що йому закинуть й нові статті: ФСБ вже заявила, що Єсипенко нібито проводив “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”.
Зараз до журналіста не пускають незалежних адвокатів, призначивши йому “державного захисника” Віолетту Синєглазову, що раніше відстоювала інтереси слідства в інших політично мотивованих справах проти українців. Ймовірно, до нього також застосовують фізичне та психологічне насильство.

17 березня українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання й арешту в Криму Владислава Єсипенка.

Читайте також:
Дружина арештованого в Криму Владислава Єсипенка звернулася до Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна