ФСБ заявила, що затримала в Криму агента українських спецслужб. ВІДЕО

 

Федеральна служба безпеки Росії затримала в тимчасово окупованому Криму громадянина РФ, який збирав інформацію для українських спецслужб. Його арештували на два місяці.

Про це повідомили у вівторок, 16 березня, в центрі громадських зв’язків ФСБ, передає ТАСС.

Російська спецслужба назвала прізвище затриманого – Єсипенко В. Л. 

“Федеральною службою безпеки в ході проведених оперативно-розшукових заходів викрито і припинено розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб громадянина РФ Єсипенка В. Л.”, – повідомили в пресцентрі.

За даними ФСБ, чоловік здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення та місць масового перебування людей на території окупованого Криму.

У ФСБ повідомили також, що в автомобілі Єсипенка був виявлений “предмет із зовнішніми ознаками саморобного вибухового пристрою”.

“Зі слів затриманого Єсипенка, інформацію він збирав в інтересах спецслужб України за завданням офіцера діючого резерву 8-го відділу 5-го департаменту СЗР України полковника Кравчука В. А., а саморобний вибуховий пристрій, за його рекомендацією, зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки”, – ідеться в повідомленні окупаційної спецслужби.

Там зазначили, що Єсипенка затримали “з метою виключення проведення підривних акцій в інтересах українських спецслужб”.

Наразі стосовно затриманого порушено кримінальну справу.

За інформацією джерел російських ЗМІ, затриманий в Криму росіянин заарештований на два місяці.

Як видно на відео, яке поширила пресслужба ФСБ, в авто чоловіка також знайшли прапори України та Європейського Союзу.

Варто зазначити, що інформація про затриманого з’явилася в день сьомих роковин так званого “референдуму” про анексію Криму Росією.

Читайте також:
ФСБ РФ заявила про затримання українського добровольця в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна