Дружина арештованого в Криму Владислава Єсипенка звернулася до Зеленського

 

Дружина заарештованого в Криму позаштатного співробітника “Радіо Свобода” Владислава Єсипенка Катерина звернулася за допомогою до МЗС України і президента Володимира Зеленського.

Про це жінка сказала в п’ятницю, 19 березня, на пресконференції в Києві.

“Я дружина незаконно затриманого на території Криму журналіста проєкту “Крим.Реалії” Владислава Єсипенка. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією, оскільки Влад на території Криму займався журналістською діяльністю. Це визнано всіма інституціями, усіма демократичними країнами світу. До Криму Влад їздив, тому що ми колись, ще за України, там жили”, – цитує Катерину “Радіо Свобода”.

За її словами, родина Єсипенко виїхала з Криму після анексії у 2015 році.

“Влад з журналістикою знайомий давно, це було як хобі. Просто не було часу займатися так, як він хотів. Він не є професійним журналістом”, – розповіла Катерина Єсипенко.

Вона зазначила, що Владислав Єсипенко “вважав своїм обов’язком висвітлювати події, які відбуваються на території Криму, і для цього він використовував кожну можливість”.

Катерина Єсипенко розповіла, що намагалася через адвокатів передати Владиславу слова підтримки, але адвокати досі не змогли потрапити до нього.

Я хочу звернутися до всіх, хто може нам допомогти та наблизити звільнення Владислава Єсипенка. До президента України, до омбудсмена, МЗС, до міжнародних організацій. Прошу допомоги у всіх, хто може нам в цьому допомогти”, – додала Катерина.

Читайте також:
ФСБ затримала в Криму фрілансера “Радіо Свобода” Владислава Єсипенка після акції до дня народження Шевченка

Як інформувала “Новинарня“, 16 березня російська ФСБ повідомила, що в анексованому Криму ФСБ затримала росіянина, який начебто збирав за завданням української розвідки інформацію про місця масового перебування людей і мав у своєму автомобілі вибуховий пристрій.
Інформація про затриманого з’явилася в день сьомих роковин так званого “референдуму” про анексію Криму Росією.
Єсипенка узяли під варту терміном на 2 місяці – до 11 травня, за звинуваченням у виготовленні вогнепальної зброї і боєприпасів. Однак не виключено, що йому додатуть нові статті: ФСБ вже заявила, що Єсипенко нібито проводив “розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб”.
Зараз до Єсипенка не пускають незалежних адвокатів, призначивши йому “державного захисника” Віолетту Синєглазову, що раніше відстоювала інтереси слідства в інших політично мотивованих справах проти українців. Не виключено, що до Єсипенка також застосовували фізичне та психологічне насильство.

17 березня українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом затримання й арешту в Криму Владислава Єсипенка.

Читайте також:
СЗРУ зреагувала на заяви ФСБ про затримання “агента українських спецслужб” у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна