Паспорти Росії отримали вже понад пів мільйона жителів ОРДЛО

 

За два роки російське громадянство у спрощеному порядку отримали понад 500 тисяч громадян України, що проживають на території окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це повідомили в пресслужбі МВС Росії у відповідь на запит інформагенства ТАСС.

“З початку реалізації указу президента РФ від 24 квітня 2019 року (…) громадянство РФ отримали більше 527 тисяч осіб, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України”, – сказано в повідомленні.

За даними МВС РФ, відмови отримали майже 2 тисячі мешканців ОРДЛО.

Так, 40% заяв було відхилено у зв’язку з тим, що люди мали обмеження на в’їзд до РФ через адміністративне видворення, депортацію, реадмісію або у зв’язку з прийнятим щодо них рішенням про небажаність перебування в РФ. Третина, кому відмовили в паспортах Росії, мають незняту або непогашену судимість. Чверть пошукачів нібито виступали за “насильницьку зміну основ конституційного ладу Росії” і створюють загрозу безпеці.

У МВС зазначили, що робота з прийому жителів ОРДЛО до громадянства Російської Федерації триває.

Нагадаємо, наприкінці січня 2021 року з’явилася інформація про те, що паспорти Росії отримали 400 тисяч мешканців ОРДЛО.

Читайте також:
В ОРДЛО громадян, що отримали російські паспорти, призивають до армії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна