Російське громадянство отримали вже понад 400 тис. мешканців ОРДЛО

 

Понад 400 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій Донеччини і Луганщини вже отримали громадянство Російської Федерації.

Про це в четвер, 28 січня, заявив незаконно обраний депутатом Держдуми РФ в окупованому Криму Андрій Козенко під час форуму “Русский Донбасс”, який триває в Донецьку.

“Після низки рішень президента Російської Федерації Володимира Путіна на території Росії визнаються документи, видані в “республіках”. Громадяни “ДНР” і “ЛНР” отримали право придбання російського громадянства в спрощеному порядку, і вже понад 400 тисяч осіб ним скористалися”, – сказав Козенко, якого цитують підконтрольні Луганську ЗМІ.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.
У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

17 липня 2020 року президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, яким спрощується отримання громадянства РФ мешканцям усього Донбасу. 

Протягом 2020 року Російська Федерація офіційно видала 409,5 тисяч своїх паспортів для громадян України.

Читайте також:
Примусова “паспортизація” в ОРЛО: СБУ почала розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна