Путін видав новий указ, який спрощує отримання громадянства РФ на увесь Донбас

 

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що надає можливість отримання російського громадянства всім громадянам, які раніше проживали чи проживають на території Донецької та Луганської областей України.

Документ опублікований в середу, 17 липня, на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Указ вносить зміни в раніше опублікований указ глави держави від 29 квітня 2019 року «Про окремі категоріях іноземних громадян і осіб без громадянства, які мають право звернутися з заяви про прийом в громадянство РФ у спрощеному порядку».

Зміни внесені у частині “окремих районів” Донеччини та Луганщини – як то було в попередньому указі. У новому документі йдеться загалом про Луганську та Донецьку область.

Як повідомляла “Новинарня“, 24 квітня 2019 року президент РФ Володимир Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.

У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:
ЄС не вводитиме санкції проти РФ через паспортизацію мешканців ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.