Дисидент Софяник здійснив одиночний заплив через Одеську затоку “за деокупацію Криму”

 

Плавець-марафонець, дисидент Олег Софяник, який виїхав з анексованого Росією Криму, 25 квітня здійснив одиночний заплив через Одеську затоку “за деокупацію Криму”.

За його словами, він стартував на пляжі Отрада і майже через шість годин фінішував на пляжі Фонтанка, розповів він у коментарі “Крим.Реалії”.

“Плив один, без супроводу. Друзі просто зустрічали з речами на Фонтанці. Температура води – 13 градусів. Для мене, враховуючи, що моржую з 1990 року, досить комфортна. Вітер попутний, південно-західний, дуже сильний”, – розповів Софяник.

Також він повідомив, що готує з колишнім російським політв’язнем Борисом Стомахіним правозахисну місію в анексований Крим під назвою “Флотилія Свободи”.

Нагадаємо, що 13 грудня 2020 року Софяник провів заплив на Червоному морі в Єгипті, присвячений деокупації Криму. Під час запливу, за його словами, його затримала єгипетська поліція.
До цього дисидент присвятив деокупації Криму заплив через Середземне море.

Софяник, який 2 червня 2020 року залишив територію анексованого Криму, повідомляв, що ФСБ Росії заборонила йому в’їзд на півострів.

Олег Софяник намагався виїхати на материкову частину України з Криму 17 квітня минулого року. Але російське прикордонного управління ФСБ не дозволило йому це зробити. Після цього він заявив, що подав заяву про вихід з громадянства Росії.

Олег Софяник – відомий севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України. Станом на травень 2012 року Софяник здійснив понад 50 марафонських запливів, найдовший з них – через Південно-Китайське море завдовжки 350 км.
Софяник також переплив Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і поперек), протоку Дарданелли. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 кілометрів уздовж берегів Криму. Відомий також запливами в холодній воді в зимовий час.
Севастополець є дисидентом. За відмову від служби в армії та громадянства СРСР його примушували до психіатричного лікування.

Читайте також:
Ексдисидент Софяник просить Зеленського допомогти йому покинути окупований Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна