Справа Стерненка: розгляд апеляції перенесли на 14 травня

 

Одеський апеляційний суд оголосив перерву у розгляді апеляційних скарг на вирок активістові Сергію Стерненку до 14 травня.

Про це в п’ятницю, 23 квітня, повідомив адвокат Масі Найєм.

“Сторона обвинувачення затягує розгляд апеляційних скарг на вирок Сергію Стерненку. Це очевидно. Оголошено перерву до 14 травня 2021 року, на 12:00”, – написав він.

Адвокат зазначив, що суд задовольнив клопотання прокуратури про долучення до розгляду нових доказів, які не надавалися при розгляді обвинувального акту в першій інстанції, з метою їх дослідження.

На думку юриста, це є порушенням, адже згідно з нормами КПК, сторони мали би подати клопотання про дослідження доказів разом із апеляційними скаргами.

“Прокуратура не подавала таке клопотання разом із апеляційною скаргою (а мала, згідно ч.5 п2. ст. 396 КПК)”, – заявив адвокат.

Нагадаємо, 23 лютого 2021 року Приморський суд Одеси оголосив вирок активістові Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його забрали до СІЗО, а 9 квітня суд пом’якшив йому міру запобіжного заходу до цілодобового домашнього арешту.

Справа стосувалася викрадення людини в 2015 році, а саме – тодішнього депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича, керівника осередку проросійської партії “Родіна”.
Потерпілий заявляв, що його викрали, били, катували і вимагали відмовитися від депутатського мандата.
8 вересня 2015 року Стерненка заарештовували за підозрою у викраденні. Він тоді був лідером одеського “Правого сектора”.

Обвинувачення просило позбавлення волі для Стерненка на вісім років із конфіскацією майна.

Сергій Стерненко заперечував причетність до інкримінованих злочинів, зазначивши в суді, що підставою для відкриття низки кримінальних справ стала бездоказова заява Сергія Щербича про напад на нього і викрадення “заради 300 гривень”, а також знайдена слідчим у помешканні підсудного зброя

Читайте також:
Зеленський пропонував мені очолити управління СБУ в Одеській області, – Стерненко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна