Зеленський пропонував мені очолити управління СБУ в Одеській області, – Стерненко

 

Перед парламентськими виборами, що відбулися 21 липня 2019 року, президент України Володимир Зеленський пропонував громадському активістові Сергієві Стерненку обійняти посаду очільника управління Служби безпеки України в Одеській області.

Про це активіст заявив у інтерв’ю виданню “Букви”, опублікованому в середу, 21 квітня.

“На зустрічі були Андрій Богдан (колишній очільник ОПУ, – “Н”), голова СБУ Іван Баканов, сам Володимир Зеленський. Не згадаю, чи ще хтось був із посадовців. Також було щонайменше вісім свідків цієї розмови, однак, окрім адвоката Масі Найєма, я інших прізвищ назвати не можу, адже ці люди не афішували цю зустріч, тож це було би не зовсім коректно”, – сказав Стерненко.

Він зазначив, що розмова із вказаними посадовцями відбулася перед останніми виборами до Верховної Ради.

“Зеленський казав, що напади на мене треба розслідувати, Баканов кивав головою. І потім Зеленський у мене запитав, чи є в мене охорона. А потім сказав приблизно таке: “Може, не будемо так витрачатися на охорону? Підеш на роботу в СБУ головним по Одесі? Будеш допомагати країні. Ти ж проти Росії борешся”. Я був спантеличений і одразу відповіді не дав. Зеленський запропонував Баканову зі мною про це поговорити, я обіцяв подумати. Але далі цього справа не пішла. Не хочу я працювати в СБУ”, – підсумував Сергій Стерненко і додав, що цю інформацію раніше заперечувала прессекретарка президента Юлія Мендель, “хоча на тій зустрічі її не було”.

Читайте також:
Стерненко: “Найголовніше — ми не спляча нація. Тому все буде добре”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.