Морпіхи навчаються управляти Bayraktar ТВ2

 

Військово-Морські сили ЗСУ цьогоріч планують отримати розвідувально-ударні безпілотні авіаційні комплекси Bayraktar ТВ2 турецького виробництва з покращеними характеристиками.

Для ефективного використання в майбутньому цих комплексів у морських піхотинців відбулось інструкторсько-методичне заняття щодо їхнього бойового застосування, повідомляє пресслужба Командування морської піхоти у четвер, 22 квітня.

Заняття з військовослужбовцями за участю командувача морської піхоти генерал-лейтенанта Юрія Содоля, начальників структурних підрозділів та офіцерів відділів проводив представник командування Повітряних Сил ЗСУ.

Фото: пресцентр Командування морської піхоти

“Важливо, щоб офіцери командування морської піхоти усвідомлювали спроможності цього комплексу, розуміли особливості його застосування. У майбутньому ці безпілотні літальні апарати будуть діяти й в інтересах морської піхоти. Тому під час планування операцій ми повинні ухвалювати рішення для найбільш ефективного використання “байрактарів”, – наголосив командувач морської піхоти.

Під час заняття учасників ознайомили з тактико-технічними характеристиками не тільки самого літального апарата, а й усіх елементів комплексу.

Крім того, представник командування Повітряних Сил ЗСУ довів варіанти бойового завантаження, порядок планування та застосування БпАК, особливості системи передачі даних, вимоги до місць запуску та посадки, можливості БпАК щодо ведення повітряної розвідки в інтересах артилерії морської піхоти, а також берегового ракетного комплексу “Нептун”.

Читайте також:
Українські “Байрактари” відпрацьовують навички управління над Тендрівською косою

Bayraktar здійснив перший виліт над Донбасом, – нардеп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна