“Найновіші технології для України”: ВМС у 2021 році отримають “Байрактари” з покращеними характеристиками

 

Безпілотні літальні комплекси “Байрактар-ТВ2” з покращеними характеристиками отримають Військово-морські сили в 2021 році.

Про це у вівторок, 26 січня, йшлося під час робочої зустрічі представників турецької компанії Baykar Makina з керівним складом та фахівцями ВМС ЗСУ.

Під час зустрічі сторони обговорили питання підготовки особового складу безпілотних ударних комплексів “Байрактар ТВ2” та особливості їх застосування на флоті.

Зазначається, що комплекси будуть діяти в інтересах Військово-Морських сил як на суходолі, так і на морі.

“Ми вдячні нашим партнерам за швидку реакцію на наше запрошення та конструктивний діалог щодо вироблення спільної позиції та розв’язання усіх питань при реалізації цього проекту”, – цитує командувача ВМС ЗС України контр-адмірала Олексія Неїжпапу його пресслужба.

Генеральний директор компанії Baykar Makina Лютфю Халук Байрактар зазначив, що за останні роки співпраця між Україною та Туреччиною набула стратегічних масштабів.

“Ми розробляємо безпілотні літальні комплекси. Для України, в якості підтримки, ми надаємо найновіші технології, які маємо на сьогодні. Ми завжди будемо ділитися з українськими партнерами своїм досвідом для того, щоб разом досягати поставлених цілей”, – розповів Халук Байрактар.

Також генеральний директор турецької компанії провів для присутніх посадових осіб флоту детальну презентацію характеристик, можливостей та особливостей застосування комплексу ударних безпілотних апаратів “Байрактар ТВ2”, а представники турецької делегації детально та фахово відповіли на численні запитання військових моряків щодо специфіки цього комплексу та можливостей його використання в наших умовах.

У підсумку сторони розробили загальний порядок реалізації проєкту з відповідним планом дій, домовилися про подальше розширення співпраці.

Як інформувала “Новинарня“, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.
“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про закупівлю їх для української армії в січні 2019 року.

У березні 2019 року пройшли випробування дронів в Україні.

Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля” безпілотник Bayraktar знищив усі цілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна