У польському Сенаті ухвалили резолюцію на підтримку України

 

Комісія у закордонних справах і ЄС Сенату Польщі  ухвалила резолюцію, в якій засудила агресивні дії Російської Федерації поблизу кордону з Україною і висловила підтримку Києву.

Як повідомляє “Укрінформ” у середу, 21 квітня, це рішення прийняли одностайно.

У документі зазначається, що Росія зосереджує війська біля кордонів України, а також наголошується на зростанні мілітаризації окупованого Росією Криму, підвищеній активності російського флоту Чорному морі, де “всупереч міжнародному праву оголошено блокаду Керченської протоки”.

Комісія заявляє, що подальші спроби ескалації Росією напруження слід інтерпретувати як “продовження стратегії дестабілізації Європи”.

У резолюції підкреслюється, що збройний конфлікт вже призвів до понад 13 тис. жертв серед військових і цивільних.

“Комісія висловлює глибоку повагу героїчному українському народові, який захищає свою незалежність… Комісія підтверджує глибоке переконання, що український народ має право на самовираження, зокрема вибір своєї стратегічної орієнтації і своїх союзів”,- наголошують в документі.

Польські сенатори підкреслили, що діяльність Росії є “загрозою для безпеки на континенті та черговою спробою поставити під сумнів принцип непорушності кордонів у Європі”.

Комісія Сенату закликала російську владу “припинити подальшу ескалацію і дестабілізацію в регіоні” і звернулася до лідерів країн НАТО, аби вони розпочали консультації відповідно до четвертої статті Вашингтонського договору (проведення консультацій з приводу загрози територіальній цілісності).

“Лише тверда позиція країн ЄС і НАТО може запобігти військовій ескалації і війні”, – йдеться в резолюції.

Нагадаємо, раніше міністерка оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер також заявила, що Росія становить “конкретну і безпосередню” загрозу безпеці в Європі.

Читайте також:
Бундестаг проведе слухання через нарощування російських військ біля кордону України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна