Росія становить пряму загрозу безпеці Європи, – МО ФРН

 

Росія становить “конкретну і безпосередню” загрозу безпеці в Європі.

Таку думку висловила міністр оборони ФРН Аннегрет Крамп-Карренбауер в рамках онлайн-конференції Königsbronner Gespräche фонду імені Конрада Аденауера, передає DW.

“Нарощування Росією озброєнь і ведення нею війни в центрі Європи створили реальні загрози, – сказала глава оборонного відомства ФРН. – Той, хто на це вказує, не налаштований антиросійськи. Той, хто на це вказує, порушує важливе політичне питання і вживає активних заходів для безпеки нашої країни та Європи”.

Крамп-Карренбауер звинуватила Росію в розгортанні ракет, які зможуть досягти ФРН у режимі, що не передбачає раннього сповіщення і не дає Берліну багато часу на реагування.

“Це було зроблено всупереч чинним угодам про контроль над озброєннями і потайки”, – стверджує вона.

Міноборони Росії лише після довгих заперечувань у 2018 році визнало, що в Калінінградській області розміщені і взяті на озброєння ракетні комплекси “Іскандер-М”. У Москві у відповідь на занепокоєння генсека Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга заявили, що НАТО останнім часом активізувалося біля кордонів Росії, у зв’язку з чим появу “Іскандерів” у Калінінградській області слід вважати наслідком дій альянсу.

Нинішнє нарощування сил РФ біля кордону з Україною глава Міноборони ФРН також розцінила як цілеспрямовану провокацію Москви.

“Російські дії, на жаль, не призначені для того, щоб сформувати довіру, але явно спрямовані на те, щоб спровокувати реакцію”, – впевнена вона.

Крамп-Карренбауер у зв’язку з цим похвалила стриману реакцію Києва.

“Тому що ми разом з Україною не хочемо втручатися в цю гру росіян”, – додала керівник оборонного відомства Німеччини.

Читайте також:
Шило в мішку розміру “М”: Росія застосовувала ракети “Іскандер-М” у конфлікті в Нагірному Карабасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна