The Wall Street Journal показав збільшення авіації РФ у Криму. ФОТО

 

На тлі загрози нового вторгнення РФ в Україну журналісти The Wall Street Journal опублікували фото, які демонструють нарощування російської авіації в окупованому Криму.

Оприлюднені супутникові знімки були зроблені компанією Maxar Technologies в період з 27 березня по 16 квітня.

Як повідомляється, винищувачів Су-30, зображених на фото від 16 квітня, у кінці березня на злітно-посадковій смузі авіабази РФ у Саках ще не було.

Російський літак Су-30 на авіабазі Саки у Криму. 16 квітня. / Фото: Maxar Technologies/The Wall Street Journal

Крім того, до прикордонних з Україною районів було перекинуто також Су-34, Су-27, Су-25 та Су-24.

Винищувачі-бомбардувальники Су-34 в Морозовську, Ростовська область РФ, 27 березня. / Фото: Maxar Technologies/The Wall Street Journal

“Росія перекинула військові літаки до Криму і на бази поряд з Україною у більших масштабах, ніж повідомлялося раніше, що підвищило її можливості для політичного залякування або військового втручання”, – йдеться в матеріалі.

Наразі, за даними журналістів, Росія розмістила на окупованому півострові повітряно-десантні війська, механізовані і бронетанкові частини, бойові вертольоти, розвідувальні БПЛА, засоби радіоелектронної боротьби і військовий госпіталь.

Російська мотострілецька бригада на полігоні Погоново під Воронежем. 10 квітня. Фото Maxar Technologies The Wall Street Journa ВДВ РФ на Ангарському полігоні у Криму. 15 квітня. Фото Maxar Technologies The Wall Street Journa Корпус військ РФ, польовий госпіталь, бойові вертольоти і військова техніка на полігоні Опук в Криму. 15 квітня. Фото Maxar Technologies The Wall Street Journa
<
>

Читайте також:
Росія перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків

Росія розмістила в окупованому Криму великий військовий табір. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна