Серед розробників гелікоптера НАСА, який здійснив перший політ на Марсі – українець Ігор Панченко

 

Серед розробників гелікоптера Ingenuity, який здійснив свій перший політ на Марсі, є українець Ігор Панченко. 

На це в понеділок, 19 квітня, звернув увагу президент Володимир Зеленський

“Технології перемагають. Вітаю з першим польотом марсіанський гелікоптер! Пишаюся, що серед його розробників – українець Ігор Панченко”, – написав у твітері президент.

Зеленський нагадав, що Україна розвиває напрацювання своїх конструкторів за попередні десятиліття й зараз планує запуск супутника “Січ-2-30”.

Як пише “Голос Америки”, інженер Ігор Панченко працює у компанії Aerovironment в Каліфорнії, США. Ця компанія має багаторічні контракти з Пентагоном та НАСА, для яких виробляє безпілотники. Ігор працює інженером у компанії близько 20 років.

Він є одним із розробників гелікоптера Ingenuity. Ігор розробляв сонячну батарею, лопатки пропелерів і шафт – вертикальний вал, на якому зібрані різні вузли та сполучення.

Нагадаємо, 19 квітня стало відомо, що гелікоптер Ingenuity, який бере участь в місії НАСА і прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance, здійснив свій перший політ в атмосфері “червоної планети”.
Про те, що марсохід успішно скинув надлегкий літальний апарат на поверхню Червоної планети стало відомо 4 квітня.
Нагадаємо, на початку березня марсохід Perseverance передав нові фото з Червоної планети.

Читайте також:
У Держкосмосі назвали ціну запуску українського супутника “Січ 2-30”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна