“Меч, піднятий проти України, обернеться гнівом Божим на ваші голови!”: ПЦУ звернулася до військових РФ

 

Священний Синод Православної Церкви України звернувся до військовослужбовців Російської Федерації, усіх офіційних і таємних найманців Кремля − ​​не брати участі у злочинах своїх начальників та можновладців країни-агресора.

Звернення опубліковане на офіційному сайті ПЦУ в понеділок, 19 квітня.

“Не раз дотепер від імені помісної Української Православної Церкви ми застерігали владу Російської Федерації і змушені нагадати знову: ваші злочинні наміри відомі Богові, ви не матимете в них успіху, як сказано: “Задумуйте задуми, але вони руйнуються; говоріть слово, але воно не збудеться: бо з нами Бог!” (Іс. 8: 10). Зброя, яку ви беззаконно спрямовуєте проти нас, меч, піднятий вами проти України, обернеться гнівом Божим на ваші голови! Бо сказано: “Всі, хто візьме меч, від меча і загинуть” (Мф. 26: 52)”, − наголосили в Священному Синоді Православної Церкви України.

Українська церква застерігає, що поки ще не зійшло на голови агресорів остаточне покарання за невинно пролиту кров – зупинитися, покаятись, загладити свою провину припиненням війни та згодою на справедливий мир.

“Застерігаємо також військовослужбовців Росії, усіх офіційних і таємних найманців Кремля – не беріть участь у злочинах ваших начальників. Зверніть увагу на слова Писання: “Не обманюйтесь: Бог зневаженим не буває. Що посіє людина, те й пожне” (Гал. 6: 7). А хто сіє вітер, той пожне бурю (Ос. 8: 7)”, − йдеться у зверненні.

Це також стосується й тих, хто в Україні очікує на “прихід Путіна”.

“Доля Юди Іскаріота нехай буде для всіх них застереженням – не ставати на шлях зради і прислужництва ворогу”, – зазначають в ПЦУ.

“Щодня ми підносимо в храмах прохання про захист Божий від нашестя чужинців, про допомогу нашим воїнам, які оберігають рідну землю, про визволення поневолених. Дотепер ми бачили не раз милість Господню до українського народу – віримо, що і у нинішніх випробуваннях Бог не залишить нас беззахисними проти агресії ворога”, − заявили в ПЦУ.

Священний Синод Православної Церкви України закликав на всіх, хто оберігає мир і бореться проти зла, на Україну і український народ Боже благословення.

Священний Синод ПЦУ:

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній
Митрополит Львівський Макарій
Митрополит Вінницький і Барський Симеон
Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир
Митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків
Архієпископ Житомирський і Поліський Володимир
Архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій
Єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей
Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан
Єпископ Одеський і Балтський Павло

Читайте також:
У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни

Епіфаній закликав молитися рідною мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна