У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни

 

У Маріуполі на Донеччині збудують Свято-Покровський храм на честь воїнів російсько-української війни.

Урочисте закладання капсули на початок будівництва такого храму Православної церкви України відбулося в суботу, 13 березня.

У церемонії взяли участь заступник командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов, президент ГО “Військово-цивільна спілка “Бойове братерство України”, ексголова Донецької ВЦА Павло Жебрівський, представники Донецької єпархії ПЦУ, учасники бойових дій, волонтери, правоохоронці, представники влади та громадськості міста Маріуполя, інформує пресцентр штабу Об’єднаних сил.

Присутні помолилися та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Дітям загиблих захисників України вручили медальйони “Батьківське серце” й подарунки.

“Сьогодні, напередодні Дня українського добровольця, ми робимо почесну справу – закладаємо цей храм в пам’ять про загиблих захисників України”, – зазначив генерал Едуард Москальов.

“Це перший в Україні храм, який буде побудований на честь наших захисників, а також на честь перемоги. Ми сильна нація, ми козаки і перемога буде за нами!” – заявив Павло Жебрівський.

Фото:

У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни_генерал Едуард Москальов і Павло Жебрівський У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни_Павло Жебрівський У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни_подарунки дітям У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни_генерал Едуард Москальов У Маріуполі заклали перший храм на честь воїнів російсько-української війни_1
<
>

На заході відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Об’єднаними силами та ВЦС “Бойове братерство України”, після чого почесні гості взяли участь у висаджуванні дерев.

Читайте також:
На Дніпропетровщині воїни 93 омбр встановили хрест на місці майбутього гарнізонного храму. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна