Експрезидент Естонії Ільвес закликав заборонити в’їзд до ЄС усім громадянам Росії

 

Колишній президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес закликав заборонити усім громадянам Російської Федерації в’їзд до Європейського Союзу.

Про це політик написав в твіттері.

За його словами, країнам Євросоюзу варто заборонити в’їзд усім, без винятку, громадянам Росії.

“Можливо, необхідний тайм-аут для будь-яких, я маю на увазі будь-яких візитів із Росії. До вторгнення у Крим ці люди гордовито вимагали безвізового режиму з ЄС. Просто заморозьте візи, крім надзвичайних сімейних обставин. На кону – безпека Європи. Досить”, – написав Ільвес.

Як відомо, Тоомас Гендрік Ільвес був президентом Естонії з 2006 по 2016 рік.

Як інформувала “Новинарня“, 17 квітня 2021 року влада Чехії повідомила про видворення 18 російських дипломатів у зв’язку з викриттям нових обставин у вибуху складу боєприпасів у Врбетице 16 жовтня 2014 року.
Чеська поліція дійшла висновку, що до підриву арсеналу ймовірно причетні агенти російської військової розвідки ГРУ (ГУ ЗС Росії) Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін, відомі також як “Олександр Петров” і “Руслан Боширов” – ті самі люди, що намагалися отруїти “Новічком” колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку в британському Солсбері 2018 року.
На думку поліції, мотивом підриву арсеналу у Врбетицях могла бути спроба запобігти поставці снарядів в Україну, яка відбиває воєнну агресію Кремля. Якраз у той час зброя, придбана болгарським посередником (Еміліаном Гебрєвим), мала бути вилучена зі складу та надалі надіслана українським військам.
Болгарський бізнесмен Гебрєв у 2015 році, ймовірно, був отруєний російською нервово-паралітичною речовиною “Новічок”.

Читайте також:
Пандемія не зменшила спрямовану проти Естонії активність Росії, – КаПо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна