Націоналізований ПриватБанк незабаром виставлять на продаж,- голова НБУ Шевченко

 

Україна готується незабаром виставити націоналізований у 2017 році “ПриватБанк” на продаж.

Про це заявив голова Національного банку України Кирило Шевченко в інтерв’ю GlobalCapital, опублікованому в четвер, 15 квітня.

“Згідно з нашими планами “ПриватБанк”, найбільший банківський актив України, буде незабаром виставлено на продаж. Ми переконані, що приватизація “ПриватБанку”, якому належить чверть українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, у тому числі зі США та ЄС”, – сказав Шевченко.

Він вважає, що українськи “банківський сектор має значний потенціал для міжнародних інвесторів”.

“Ми сподіваємося, що незабаром міжнародні банківські групи отримають частку власності в українських державних банках”, – сказав глава НБУ.

Він додав, що у справі націоналізації “ПриватБанку” зараз ведеться близько ста судових процесів.

“Це – винятково складна справа”, – наголосив Шевченко.

При цьому він зауважив, що метою держави залишається вирішити ситуацію із “ПриватБанком” до кінця цього року.

“Ми сподіваємося, що судові справи будуть вирішені й ми отримаємо змогу зосередитися лише на відшкодуванні активів”, – підсумував очільник НБУ.

За його прогнозами, протягом п’яти років частка держави у банківській системі знизиться з чинних 55% до 25%.

“Цей процес допоможе українській банківській системі здобути більшу незалежність та сприятиме веденню банківської діяльності відповідно до ринкових принципів”, – заявив Шевченко.

Як відомо, уряд України 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію “ПриватБанку” та влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Нагадаємо, на початку лютого англійський суд задовольнив клопотання “ПриватБанку” щодо додаткового платежу в рахунок відшкодування витрат банку та зобов’язав олігарха Ігоря Коломойського та його партнера Геннадія Боголюбова разом із іншими компаніями-відповідачами додатково виплатити мільйон фунтів стерлінгів на користь банку.

Читайте також:
НБУ посилить вимоги для надання споживчих кредитів

Приватбанк виграв справу щодо майже 250 АЗС у компаній Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна