На Кубі відбувається з’їзд компартії на тлі ймовірного відходу від справ Рауля Кастро, – ЗМІ

 

Кадрова політика у найвищому партійному керівництві та вихід з економічної кризи стануть головними питаннями порядку денного VIII з’їзду Комуністичної партії Куби, який відкривається в п’ятницю в Гавані під гаслом “Єдність і спадкоємність”.

Делегати працюватимуть до 19 квітня за зачиненими дверима, передає агентство “Інтерфакс” із посиланням на агентство ЕФЕ.

“З’їзд відбувається в ключовий для країни момент однієї з найсерйозніших криз в її історії, а також в умовах, коли лідер компартії Рауль Кастро, а разом із ним усе його покоління, мають намір відійти від справ”, – пише іспанська газета “Паїс”.

“Сам Рауль Кастро на минулому з’їзді запропонував обмежити двома термінами перебування на найвищій політичній посаді (лідера компартії Куби) і віком у 70 років”, – зазначає видання, нагадуючи, що Кастро зараз – 89 років, а другому секретарю компартії Рамону Мачадо-Вентурі – 90 років.

Кастро в 2018 році пішов із посад глави держради і ради міністрів Куби, залишившись при цьому лідером компартії країни. Раніше він заявляв про намір піти і з цієї посади в 2021 році.

“Більшість аналітиків вважає, що результати цього з’їзду будуть ключовими для майбутнього країни, перед якою стоїть велика кількість політичних та економічних викликів. В економіці країни через структурні недоліки та брак ефективності складається критична ситуація, яка ускладнюється пандемією коронавірусу та посиленням ембарго, запровадженим попередньою американською адміністрацією. ВВП країни минулого року впав на 11%”, – наголошує “Паїс”.

Читайте також:
На Кубі прийняли закон про недопущення культу особи Фіделя Кастро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна