На Кубі прийняли закон про недопущення культу особи Фіделя Кастро

Кубинська влада виконала бажання Фіделя Кастро про те, щоб не допустити проявів культу особи після його смерті. Відтак у країні заборонили використання імені лідера революції в громадських місцях.
Відповідний закон у вівторок, 27 грудня, одностайно підтримав кубинський парламент, повідомляє “Німецька хвиля“.

Відповідно до закону, заборонено називати ім’ям Кастро вулиці, площі або будівлі. Також не дозволяється встановлювати йому пам’ятники і використовувати його образ з рекламною або комерційною метою.

Чинний глава держави Рауль Кастро обґрунтував цей закон, тим, що його брат не хотів встановлення культу особи. За життя Фідель Кастро теж не допускав, щоб на його честь встановлювали пам’ятники або називали вулиці.

Водночас у законі є низка винятків. Діячам мистецтва дозволено використовувати образ Фіделя, його ім’я можна згадувати на мітингах та інших масових заходах. Також його ім’ям буде названо інститут, який займеться вивченням ролі Фіделя Кастро в історії.

Як писала “Новинарня“, Фідель Кастро – лідер Кубинської революції 1959 року – помер 26 листопада 2016 року у віці 90 років в Гавані. Він правив Островом свободи протягом 47 років. У липні 2006 року через тяжку хворобу Фідель Кастро передав керівництво країною своєму братові Раулю – спочатку тимчасово, а з 2008 року остаточно.

Читайте також:
Останній із комуністів. Помер Фідель Кастро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна