У порту “Південний” планують відремонтувати будівлі нового пункту базування “Айлендів”

 

Військово-морські сили ЗС України планують відновити будівлі нового пункту базування катерів типу “Айленд” у порту Південний Одеської області.

Йдеться про капітальний ремонт адміністративних будівель, передає у четвер, 15 квітня, “Армія.Інформ”.

Видання нагадує, що для потреб ВМС України цей причал передали ще минулого року. Наразі там розміщуються патрульні катери “Старобільськ” та “Слов’янськ”. 

Раніше територія причалу використовувалась Українським науковим центром екології моря для базування його суден – “Володимир Паршин” та “Екоконтроль”, котрі утилізували ще у 2009 році.

У грудні 2020 року ВМС України отримали перший за роки незалежності плавучий причал із “морського” бетону ПЖ-61У. Це новий плавпричал, який побудований за сучасними технологіями. Споруда з надміцного бетону на воді має 57 метрів завдовжки, вже розміщена поруч із причалом, який передано Міністерством екології. Це дозволяє збільшити кількість кораблів, які зможуть там базуватися.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року водолази США та України обстежили причал порту “Південний”.

Читайте також:
У порту “Південний” відкрили причал для базування “Айлендів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна