У порту “Південний” відкрили причал для базування “Айлендів”

 

У порту Південний урочисто відкрили причал, де будуть базуватись патрульні катери типу “Айленд”. Два катери “Слов’янськ” та “Старобільськ” уже стоять біля причальної стінки та будуть розміщуватись тут на постійній основі.

У четвер, 1 жовтня, на цьому причалі в урочистій обстановці підняли Військово-Морський прапор ЗС України.

У своєму вітальному слові командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що це перший раз в історії національного флоту, починаючи з 90-х років, українські ВМС отримують причальний фронт в порту “Південний”.

Тут до цього ніколи не базувалися кораблі та військові катери.

“Контр-адмірал Альфред Тайєр Мехен казав, що морська міць починається на суходолі, тому з інфраструктури, кораблебудівної галузі починається успіх в морі. Причальний фронт – це ще один крок до зміцнення обороноздатності і отримання відповідних спроможностей ВМС України”, – цитує командувача національного флоту його пресслужба в п’ятницю, 2 жовтня.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

Неїжпапа також перевірив стан готовності до експлуатації жилих та робочих приміщень пункту базування.

Національний флот і надалі планує поповнюватися новими одиницями корабельно-катерного складу та розширювати відповідну берегову інфраструктуру.

За інформацією видання “Армія.Інформ”, наступного року Військово-Морські сили планують отримати ще три патрульні катери типу “Айленд”.

Читайте також:
Протидиверсійний катер ВМС “Гола Пристань” повернувся на службу після ремонту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна