Секретар Радбезу Данілов закликав ЗМІ протидіяти “чорній” пропаганді РФ

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов звернувся до засобів масової інформації із закликом протидіяти дезінформаційним кампаніям з боку Російської Федерації, перевіряти інформацію та подавати її максимально точно.

Про це Данілов написав у фейсбуці в четвер, 15 квітня.

“Шановні журналісти, шановні друзі! Наполегливо просимо виважено і максимально точно подавати інформацію в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям, мета яких – послабити нашу здатність протистояти ворогові. Найкраща наша зброя – правда!” – наголосив секретар РНБО.

Він відзначив, що російсько-українська війна відбувається не лише на передовій, а й на інформаційному фронті, де однією з головних цілей РФ є українські ЗМІ, експерти, представники громадянського суспільства – всі, хто формує позиції і є лідерами думок.

Читайте також:
“Називають хохлами”: жінка, яка розповідала про “розіп’ятого хлопчика”, поскаржилася на погане життя в Росії

За словами Данілова, у цьому плані Кремль діє у чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії.

“Усі антиукраїнські наративи сплановані, створюються і керуються з російської території; широко використовується “чорна” пропаганда, відверті вигадки та брехня; для донесення дезінформації використовуються всі можливі засоби комунікації, будь-які знаряддя. Увесь цей інформаційний тероризм, інформаційна “пандемія” переслідує єдину мету – вплинути на нашу здатність протистояти російській агресії, створити паралельну інформаційну реальність. Сприяє цьому і “п’ята колона” всередині нашої держави”, – зазначив Секретар РНБО, додавши, що платформою для масового розповсюдження дезінформації дедалі більше стають не тільки класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери, де немає ані самоцензури, ані редакційної політики.

На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, не перевіряючи достовірність отриманих даних, відзначив Данілов.

Очільник Радбезу звернув увагу на те, що зі спробою ескалації російської гібридної агресії на сході України в геометричній прогресії зросла кількість фейків і спроб маніпулювання свідомістю людей.

Читайте також:
Інформаційна істерія навколо “вбитого дроном” хлопчика може свідчити про підготовку наступу РФ, – Любов Цибульська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна