“Називають хохлами”: жінка, яка розповідала про “розіп’ятого хлопчика”, поскаржилася на погане життя в Росії

 

Галина Пишняк, яка у 2014 році знялася в російському фейку про “розіп’ятого хлопчика в Слов’янську”, досі наполягає, що ця історія – правда.

Про це вона сказала журналістці програми Fake News російського телеканалу “Дождь”, пише LB.ua.

“Неправда? Хай буде неправда. Кожен має право на свою думку. Кажуть, у медалі є дві сторони – біла і чорна. Ну, хто бачив, хто там був – той знає, прекрасно знає. Навіть мої сусіди, які там зі мною жили… Я єдина не побоялася сказати правду”, – заявила Пишняк.

За її словами, у Слов’янську просто “бояться про це говорити”, бо Україна буцімто створила там “таке, як раніше НКВД”.

Жінка також зізналася, що шкодує через зйомку в цьому скандальному сюжеті – бо це негативно вплинуло на її родину.

Пишняк розказала, що у 2019 році разом із чоловіком, колишнім спецпризначенцем з “Беркуту”, отримала російське громадянство.

Але в Росії до них ставляться погано і називають хохлами.

“За людей не вважають, хоча ми й громадяни Росії. Якщо дитина щось зробила, якщо діти посварилися – одразу: «Вали в свою Україну, тут тебе ніхто не чекав»”, – поскаржилася жінка.

Як відомо, влітку 2014 року, у розпал російсько-української війни, російський “Первый канал” показав сюжет про “розіп’ятого хлопчика”. У ньому жінка, яка назвалася уродженкою Закарпаття Галиною Пишняк, емоційно розповідала, як нібито сама бачила “прибитого до дошки оголошень, як Ісуса” “хлопчика в трусиках” (за її словами, це був маленький син “ополченця”, страчений українськими військовими) на центральній площі Слов’янська після звільнення міста від російських терористів під проводом Ігоря Гіркіна.
Ведуча телеканалу Ірада Зейналова прокоментувала сюжет і заявила про те, що в журналістів “не було й немає доказів описаної у відео історії”, однак це – “реальна розповідь реальної жінки”.

Журналісти-розслідувачі, зокрема й з російського телеканалу “Дождь”, неодноразово довели, що ця історія є повністю вигаданою, тобто фейком.

На початку квітня 2021 року російська пропаганда почала розкручувати історію про маленького хлопчика, який загинув від вибуху боєприпасу в селищі Олександрівське на околиці Єнакієво (окупована територія). Попри те, що воно розташоване за 14 кілометрів від лінії фронту, росіяни стверджують, нібито хлопчик загинув від вибуху снаряду, скинутого з українського коптера.

Детальніше про цю історію читайте в матеріалі “Новинарні“: Новий “розіп’ятий хлопчик” російської пропаганди: чи стане фейк з-під Єнакієвого початком нової ескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна