Українська делегація відвідала Ізраїль: обговорили ситуацію на Донбасі й пандемію

 

Українська делегація відвідала Ізраїль й провела перемовини щодо питань подолання пандемії COVID-19, вакцинації, торгівлі та ситуації на сході України.

Про це в понеділок, 12 квітня, інформує пресслужба офісу президента.

До складу делегації увійшли віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, керівник офісу президента Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Ігор Жовква та заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар ВікторпЛяшко.

Зазначається, що під час візиту відбулися зустрічі з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, радником з питань національної безпеки та головою Ради з національної безпеки Меіром Бен-Шабатом, міністром внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері, політичним директором, заступником генерального директора МЗС Ізраїлю Алоном Баром та заступником міністра охорони здоров’я Ізраїлю Йоавом Кішем.

“Учасники обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема взаємодію у сфері торгівлі та інвестицій. Було домовлено продовжувати співпрацю між Україною та Ізраїлем у подоланні пандемії COVID-19”, – йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили питання можливої співпраці при виробництві вакцин, зокрема й вакцин проти COVID-19, та обмінялися досвідом організації щеплень вакциною, що потребує ультранизьких температур зберігання.

За даними пресслужби офісу президента, додатково йшлося про професійні епідеміологічні питання для спрощення перетину кордонів між державами та вже розпочату підготовку до святкування єврейського Нового року Рош га-Шана.

Крім того, окрему увагу було приділено протидії російській агресії та ситуації на сході України. Повідомляється, що ізраїльська сторона наголосила на непохитній підтримці України у прагненні до миру та збереженні її суверенітету й територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

В ОП додали, що під час зустрічей сторони домовилися про підтримання наявної динаміки контактів на найвищому рівні впродовж року.

Читайте також:
Ізраїль вніс Київ до переліку міст, куди дозволено здійснювати авіарейси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна