28 тис. військових, 26 країн, 30 полігонів: у Європі тривають масштабні навчання Defender Europe

 

Масштабні військові навчання під керівництвом США та НАТО “Defender Europe-21” тривають по всій Європі й триватимуть до червня.

Про це у вівторок, 6 квітня, повідомило Посольство США у Києві та Місія США у НАТО на сторінках у твітері.

“Військові навчання “Defender Europe-21″ розпочалися минулого місяця по всій Європі та триватимуть до червня”, – йдеться в повідомленні.

У навчаннях братимуть участь понад 28 000 військових з 26 країн. Тренування пройдуть на понад 30 полігонах у десятці країн Європи.

Цьогорічна програма “Defender Europe-21” включатиме значну участь ВПС США та ВМС США, будуть залучені засоби протиповітряної та протиракетної оборони, активи бригад сприяння Силам безпеки армії США та нещодавно відновлений V корпус.

Навчання проходитимуть на ключових наземних та морських шляхах, що з’єднують Європу, Азію та Африку.

Повідомляється, що у квітні підрозділи, які беруть участь у навчаннях, збиратимуть армійський запас на території Німеччини, Італії та Нідерландів.

Основна частина навчальних заходів відбудеться у травні. Завершиться “Defender Europe-21” у червні передислокацією сил і техніки, що базуються в США.

План навчань

1. На початку – в середині травня відпрацюють повітряно-десантні операції в Естонії, Болгарії та Румунії (у навчаннях братиме участь понад 7000 військовослужбовців з 11 країн);

2. В середині травня – на початку червня понад 5000 військовослужбовців з 8 країн розподіляться на 31 полігоні у 12 різних країнах для проведення навчань з вогневої підготовки. Також відбудеться спільна логістична операція на суші.
У цей же час понад 13 000 військовослужбовців з 19 країн будуть проводити вогневі, протиповітряні та протиракетні оборонні операції, а також відпрацюють широкомасштабну медичну евакуацію.

3. У червні приблизно 2000 військових відпрацюють керівництво багатонаціональними сухопутними військами в спільних та комбінованих навчальних умовах, підтримуючи при цьому реальні операції у 104 країнах на двох континентах.

4. В середині травня – на початку червня Африканське Командування Збройних сил США проведе навчання за участю 5000 військовослужбовців з приблизно 24 країн з медичної готовності, бойової стрільби, а також навчання повітряних, морських і передових командних пунктів. Навчання проходитиме переважно в Марокко.

Читайте також:
Наймасштабніші навчання НАТО Defender Europe-2021 пройдуть під Кримом та Калінінградом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна