Наймасштабніші навчання НАТО Defender Europe-2021 пройдуть під Кримом та Калінінградом

 

Вкінці весни та на початку літа 2021 року пройдуть наймасштабніші маневри Північноатлантичного Альянсу “Defender Europe-2021″ на території 12 держав.

Про це заявив верховний головнокомандувач силами НАТО в Європі американський генерал Тод Уолтерс, пише в суботу, 6 лютого “Суспільне.Крим”.

З його слів, наймасштабніші маневри Північноатлантичного альянсу в 2021 році пройдуть в кінці весни — початку літа на території 12 держав від країн Балтії на півночі до Балканського півострова на півдні.

У “Defender Europe-2021” візьмуть участь близько 31 тис. військовослужбовців з 26 країн НАТО і партнерів організації.

На східному фланзі НАТО, як це було кілька останніх років, основним стратегічним завданням для альянсу, яка розігрується на навчаннях, залишається вирішення “проблеми” Калінінградського ексклава і Сувальського коридору, які дають можливість легко “відрізати” і оточити країни Балтії в разі конфлікту з Союзною державою Росії і Білорусі.

На південному сході Європи, згідно з неодноразовим заявам керівництва НАТО, проблемою стає “мілітаризація Криму, окупованого Росією”, яка “дестабілізує обстановку в чорноморському регіоні”.

Заявляючи про одночасне проведення масштабного навчання “Defender Europe — 2021” на двох стратегічних напрямках, військове керівництво США і НАТО мають на меті відпрацювання узгоджених дій проти Росії і Білорусі.

При цьому в Центральній Європі, ймовірно, війська будуть розігрувати план “розширення” Сувальського коридору за рахунок території Білорусі і Калінінградської області. На південному сході — ізоляцію Криму від решти території Росії.

Нагадаємо, навесні 2020 року стало відомо, що Сполучені Штати Америки відновлять проведення навчань із найбільшого перекидання сил і засобів з американського континенту до Європи – Defender Europe-2020. Метою навчань є підтримка і розбудова стратегічної готовності і стримування, що визначено у національній оборонній стратегії США та цілей НАТО.
Тоді до навчань залучили близько 10 тис. американських і польських військовослужбовців на рівні дивізії.

Як інформувала “Новинарня“, у 2021 році ЗСУ знову проведуть масштабні навчання “Об’єднані зусилля” з НАТО.

Читайте також:
НАТО не планує спільних навчань з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна