НАТО не планує спільних навчань з Росією

 

Північноатлантичний Альянс після агресії Росії проти України припинив практичне військове співробітництво з Російською Федерацією і не планує жодних спільних навчань з цією країною.

Про це йдеться у повідомленні речника НАТО Оани Лунгеску в п’ятницю, 11 грудня, у відповідь на письмовий запит “Укрінформу” щодо поширеної вчора у російських ЗМІ інформації про те, що кораблі ВМФ Росії вперше за останні 10 років у грудні 2021 року у водах поблизу Пакистану проведуть спільні навчання з військовими кораблями країн НАТО.

“НАТО не має планів на проведення жодних навчань з Росією. Наша практична співпраця залишається зупиненою внаслідок незаконної та невиправданої анексії Криму у України в 2014 році”, – йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що в аналітичній доповіді “НАТО 2030”, яка була оприлюднена у грудні, Росія визначається як джерело найглибшого геополітичного виклику для усього Альянсу.

Ця країна продовжує агресію проти України та у Грузії, нарощує військову присутність у високих широтах Півночі та у Північній Атлантиці, а також військово-повітряні та військово-морські спроможності у Баренцевому морі, на Балтиці, у Чорному та Середземному морях.

По відношенню до Росії НАТО проводить двоєдину політику: з одного боку – стримування та оборони, а з іншого, – підтримує відкритими канали зв’язку для уникнення непорозумінь або нещасних випадків.

Читайте також:
НАТО продовжить нарощувати практичну допомогу Україні та Грузії, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна