ООС: 21 обстріл за день, біля п’яти населених пунктів ворог задіяв міномети, поранені воїни й цивільний

 

Протягом минулої доби, 2 квітня, на фронті зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 20 обстрілів – по позиціях українських захисників та один обстріл – цивільної інфраструктури міста Красногорівка.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) неподалік населених пунктів Золоте-4 та Новоолександрівка російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го та 120-го калібрів.
Біля Світлодарська і Новотошківського ворог використав великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. У напрямку селища Новолуганське збройні формування РФ вчинили обстріл з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік населених пунктів Пищевик, Красногорівка та Гнутове противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Опитне – ще й із протитанкового ракетного комплексу.
Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Росії використали підствольні гранатомети. В районі міста Авдіївка окупанти вчинили обстріл із ручних протитанкових гранатометів, а неподалік Пісків – зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовцям оперативно надано необхідну медичну допомогу. На місці події працюють командування військової частини та представники військової служби правопорядку Збройних сил України, сказано у зведенні.

У місті Красногорівка противник обстріляв цивільну інфраструктуру, в результаті чого цивільна особа отримала осколкове поранення. Потерпілого було доставлено до медичного закладу.

Також передові підрозділи Збройних сил України продовжують фіксувати проведення окупантами інженерних робіт з метою розширення та дообладнання оборонних позицій.
Так, 2 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт у лісопосадці поблизу села Піски, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди довжиною близько 100 метрів, у напрямку позицій ЗСУ. Це грубе ігнорування досягнутих Мінських домовленостей від 22 липня 2020 року, зазначено у зведенні.

“Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ”, – розповіла речниця командування ОС Анна Новіцька.

Станом на сьому годину ранку 3 квітня з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Водяного, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також:
Патрульний літак та дрон США літають біля окупованих територій України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна