Патрульний літак та дрон США літають біля окупованих територій України

 

Морський патрульний літак P-8A Poseidon ВМФ США та розвідувальний БПЛА США RQ-4 Global Hawk здійснюють політ біля окупованих Росією територій України.

Обидва літальних апарати моніторили в п’ятницю, 2 квітня, ситуацію поблизу окупованого Кримського півострова, а безпілотний апарат зараз літає вздовж лінії зіткнення на Донбасі, повідомляє “Український мілітарний портал”.

Зазначається, що розвідувальний дрон США спочатку зробив декілька кіл над Чорним морем, після чого направився на Донбас.

Маршрут польоту RQ-4 Global Hawk 2 квітня 2021 року

Довідково:
Відомо, що безпілотний літальний апарат RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США базується на авіабазі Сігонела в Італії, звідки він і прилетів для проведення спостережного польоту.
RQ-4 Global Hawk — стратегічний розвідувальний безпілотний літальний апарат. Перший політ здійснив 28 лютого 1998 року з авіабази Військово-повітряні сили США в Каліфорнії.

Читайте також:
НАТО виводить ескадрилью розвіддронів на свої східні та південні кордони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна