Під Харковом відновили розбитий “камінь дружби” росіян і українців

 

Під Харковом у селі Руська Лозова Дергачівського району за ініціативи “Опозиційної платформи – За життя” відновили камінь “дружби українського та російського народів”.

Про це в середу, 24 березня, повідомив голова фракції “ОПЗЖ” у Харківській міській раді Андрій Лесик у фейсбуці.

“Сьогодні в Харкові був відновлений пам’ятний знак дружби українського і російського народів. Він був встановлений в пам’ять про Переяславську Раду 1654 року, але був зруйнований вандалами”, – написав Лесик.

В обласному представництві Українського інституту національної пам’яті зазначають, що такі дії “ОПЗЖ” суперечать “здоровому глузду”.

“На законодавчому й міжнародному рівні Росія визнана агресором щодо України. Встановлення таких пам’ятних знаків можна розцінювати як ляпас для українського суспільства, яке сьогодні переживає, чи не кожен день отримує жахливі вісті з фронту. В нас гинуть люди. Водночас політики дозволяють собі ставити такі пам’ятники, які суперечать здоровому глузду”, — наголошує керівниця Північно-східного міжрегіонального відділення УІНП Марія Тахтаулова.

У дописі Андрій Лесик пише, що камінь встановили на пам’ять про Переяславську Раду 1654 року, який “зруйнували вандали”.

Керівник громадської організації “Світанок” Вадим Поздняков зазначив, що цей пам’ятник зруйнували у 2017 році, а також закликав Службу безпеки України відреагувати на такі дії представників “ОПЗЖ”.

Нагадаємо, місяць тому під час сесії міської ради депутата від партії “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика, який відмовився виступати українською, зігнали з трибуни під вигуки представників громадськості: “Чемодан – вокзал – Росія”.

Читайте також:
Бізнесмен Фукс розповів, як Добкін виступав за створення “ХНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна