“Чемодан – вокзал – Росія”: в Харкові депутата міськради, що відмовився виступати українською, зігнали з трибуни. ВІДЕО

 

У Харкові в середу, 24 лютого, під час сесії міської ради депутата від партії “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика, який відмовився виступати українською, зігнали з трибуни.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Коли Лесик розпочав говорити з трибуни сесії російською мовою, то деякі депутати, а також представники громадськості, що були присутні у залі, обурилися.

Вони почали вимагати, щоби депутат виступав українською – відповідно до законодавства. Після того, як той відмовився це робити і назвав події Євромайдану “збройним державним переворотом”, низка депутатів і активістів зігнала Андрія Лесика з трибуни.

Під час конфлікту головуючий на сесії секретар Харківської міської ради Ігор Терехов спробував вгамувати присутніх, але представники громадськості почали скандувати на адресу Лесика: “Чемодан – вокзал – Росія”.

Тоді Терехов позбавив Лесика слова та запропонував йому зайняти своє місце.

“Ви зараз провокуєте залу. Ми з вами домовлялися, що в сесійній залі не буде жодної політики, ми всі працюємо на Харків”, – наголосив Ігор Терехов.

Читайте також:
На Вінниччині депутати міськради самі собі дозволили виступати російською на сесіях, – ЗМІ

У Миколаєві депутат міськради від ОПЗЖ Невінчаний відмовився говорити українською на вимогу посадовця. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.