У Миколаєві депутат міськради від ОПЗЖ Невінчаний відмовився говорити українською на вимогу посадовця. ВІДЕО

 

Депутат Миколаївської міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя” Максим Невінчаний під час засідання постійної депутатської комісії із ЖКГ відмовився переходити на українську мову на вимогу посадовця.

Про це в понеділок, 8 лютого, інформує сайт “НикВести”.

Голова комунального підприємства “Миколаївводоканал” Борис Дуденко презентував депутатам програму “Про затвердження міської цільової програми “Оновлення інфраструктури водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв на 2019-2033 роки”.

Своєю чергою, присутній на засіданні депутат Максим Невінчаний почав ставити йому питання для уточнення.

Зазначається, що його перебив голова комісії, депутат від партії “Пропозиція” Дмитро Іванов і нагадав колезі, що в Україні вступив у силу закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, і попросив його припинити говорити російською мовою.

У відповідь на це Невінчаний зауважив, що не буде прислухатися до порад голови комісії і запропонував йому звернутися в поліцію із заявою про порушення ним законів України.

Після короткої словесної перепалки депутат від “ОПЗЖ” продовжив говорити на засіданні комісії російською мовою.

Нагадаємо, 2 лютого мер Миколаєва Олександр Сенкевич під час засідання міськради виступив в ролі синхронного перекладача депутатів від “ОПЗЖ”, які відмовлялися переходити з російської на українську.

Читайте також:
“Ткаченко свідомо маніпулює”: що не так із позицією міністра щодо запровадження закону про мову

У Миколаєві депутатів від ОПЗЖ закидали яйцями. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна