Бізнесмен Фукс розповів, як Добкін виступав за створення “ХНР”

 

Бізнесмен Павло Фукс розповів про те, як навесні 2014 року покійний мер Харкова Геннадій Кернес та Михайло Добкін хотіли організувати в Харкові так звану “народну республіку”.

Відповідне відео з уривком інтерв’ю Фукса телеканалу “Перший незалежний” поширив у понеділок, 9 березня, журналіст Денис Казанський.

Зазначається, що Кернеса від цієї ідеї відговорили “за допомогою погроз”, а от Добкін продовжував наполягати на тому, що треба створювати “ХНР”.

“… Добкін же увесь час хотів ось це “ХНР”. Гена теж хотів, але Гену ми потім вмовили з Ігорем Валерійовичем (Коломойським – “Н”) і він виступив… У них же потім конфлікт був через це, у Добкіна з Кернесом. Бо Гена сам приймав рішення, а той (Добкін) напевно сам комусь щось наобіцяв, але Гена сказав – “Ні, такого не буде”. А той (Добкін) каже: “Та як?!” А Гена: “Ні- і все”, – розповів Павло Фукс.

Денис Казанський нагадав, що Добкін балотується в мери Харкова і має шанси на перемогу.

“Тепер ця людина, яка намагалася перетворити Харків на таку ж злиденну діру, як і ОРДЛО, принести в місто війну і розруху, збирається балотуватися в мери півторамільйонного мегаполісу. Те, що СБУ не має до нього ніяких питань – навіть не дивує. До такого вже всі звикли. Але ж хтось же буде за Добкіна голосувати. Судячи з рейтингів, він виходить у другий тур і навіть має непогані шанси на перемогу”, – написав журналіст.

“Все намагаюся зрозуміти, як це працює? Чувак хотів влаштувати в Харкові таке же пекло, яке вже сім років триває в Донецьку і Луганську. З вічної безглуздою війною, комендантською годиною і справжнім концтаборами. А тисячі харків’ян, які могли стати паливом в цьому згарищі, хочуть за нього віддати голоси”, – резюмував Казанський.

Як інформувала “Новинарня“, 1 січня 2021 року Михайло Добкін заявив про намір балотуватися в мери Харкова на дострокових виборах.

Нагадаємо, у 2020 році екс-“регіонал” Михайло Добкін заявляв про наміри балотуватися на посади міських голів Києва, і вже вів виборчу кампанію, потім – Харкова, однак знявся з виборів на користь Геннадія Кернеса. Кернес помер 16 грудня.

Михайло Добкін раніше був членом команди Віктора Януковича, народним депутатом від Партії регіонів і “Опозиційного блоку”, очолював Харківську ОДА (2010-2014) та обіймав посаду міського голови Харкова (2006-2010), тісно співпрацюючи з Геннадієм Кернесом.

Читайте також:
Добкін заявляє, що це він ініціював справу проти Порошенка за отримання томосу ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна