У МЗС РФ заявили, що Байден відмовився від розмови з Путіним

 

У міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що США не підтримали пропозицію президента РФ Володимира Путіна про проведення розмови з американським лідером Джозефом Байденом.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій в понеділок, 22 березня.

“З жалем констатуємо, що американська сторона не підтримала пропозицію президента Росії Путіна про проведення розмови з президентом США Байденом 19 або 22 березня цього року у форматі відеоконференції у відкритому режимі для обговорення двосторонніх  проблем, що накопичилися, а також тематики стратегічної стабільності”, – заявили у російському відомстві.

МЗС РФ вважає, що таким чином була “упущена ще одна можливість для пошуку виходу з глухого кута в російсько-американських відносинах, який утворився з вини Вашингтона”.

“Відповідальність за це лежить цілком на США”, – заявили в міністерстві закордонних справ Росії.

Минулого тижня Путін повідомив, що доручить МЗС почати підготовку телефонної розмови з Байденом, яка могла би відбутися або в п’ятницю, 19 березня, або в понеділок, 22 березня.

Нагадаємо, 17 березня президент США Джо Байден назвав російського президента “вбивцею” та пообіцяв йому “розплату” за втручання в американські вибори 2020 року.
Згодом Росія відкликала свого посла у США для консультацій після слів Байдена про Путіна-“вбивцю”.
Водночас сам російський лідер прокоментував слова Джо Байдена приказкою: “Хто як обзивається, той так і називається“.

Читайте також:
“Без жодних передумов”: Байден зателефонує Зеленському, – посольство США

Російський рубль різко обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна