Росія відкликала свого посла у США для консультацій після слів Байдена про Путіна-“вбивцю”

 

Посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов вирушить в Москву для консультацій після останніх заяв президента США Джо Байдена, що РФ заплатить за втручання у вибори в Сполучених Штатах.

Про це повідомила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова в середу, 17 березня.

За її словами, консультації проводяться з метою проаналізувати, “що робити і куди рухатися в контексті відносин з США”.

“Нова американська адміністрація перебуває при владі майже два місяці, не за горами символічний рубіж в 100 днів, і це відповідний привід постаратися оцінити, що у команди Джо Байдена виходить, а що не дуже”, – сказала Захарова, яку цитує пресцентр МЗС.

Вона додала, що головне для Росії – визначити, якими можуть бути шляхи виправлення російсько-американських зв’язків, які перебувають у “важкому стані”, бо Вашингтон завів їх у глухий кут.

“Ми зацікавлені в тому, щоб не допустити їх необоротної деградації, якщо американці усвідомлюють пов’язані з цим ризики”, – наголосила вона.

Підкреслимо, що виклик посла відбувається після виходу в ефір інтерв’ю Джо Байдена, у якому він заявив, що Росія втручалася в президентські вибори в США і повинна заплатити за свої дії. Він також ствердно відповів на запитання, чи вважає Владіміра Путіна вбивцею.

Читайте також:
Російський рубль різко обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна