Банкова заявила, що вже близько 10 компаній хочуть відшкрябувати фарбу з фасаду ОП

 

Державне управління справами обирає компанії, які виконуватимуть різні види ремонтних робіт для усунення пошкоджень, завданих будівлі офісу президента 20 березня.

Про це повідомили в понеділок, 22 березня, в телеграм-каналі офісу президента.

“Станом на зараз близько 10 компаній запропонували свої послуги з прибирання фарби з граніту. Вони оцінюють обсяг робіт та визначають, чи мають відповідні хімічні розчини. Вартість цих послуг може становити 250-300 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

Наразі триває підбір компаній та підрахунки необхідних коштів для проведення інших відновлювальних робіт. Так, потрібно замінити кілька дверей, вікон, зробити ремонт пошкоджених приміщень, серед іншого окремих кабінетів та приміщень на різних поверхах, де сталося загоряння.

“ДУС вибиратиме компанії, що мають спроможності виконати необхідні роботи й вартість послуг яких буде найменшою. Державне управління справами публічно відзвітує про всі виконані роботи”, – додали в ОП.

Гоова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін звертає увагу, що цей пресреліз від офісу президента – вже четвертий протягом двох днів.

“Це вже четверта комунікація з приводу обмальованого фасаду за два дні. При цьому про судову реформу за цей же час – нуль. Ви так нічого і не зрозуміли”, – написав він у коментарях до цього допису пресслужби Банкової в ФБ.

Як писала “Новинарня“, 20 березня, в день народження ув’язненого громадського активіста Сергія Стерненка, його прибічники зібралися під офісом президента в Києві з вимогами звільнити з-за ґрат Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв’язнів.

Учасники акції під назвою “Не чуєш? Побачиш?” влаштували символічний “підпал” таблички “Президент України”, розбили скло в одних із дверей будівлі ОП, розписали стіни президентського офісу та хідник біля головного входу (написами “Волю Стерненку!”, “Аваков – чорт!”, “ACAB” тощо). Також активісти скандували відповідні гасла і палили фаєри.

22 березня фасад будівлі офісу президента почали чистити від графіті, залишених протестувальниками.

Читайте також:
Протестувальники набешкетували під ОП на 2 млн грн, але збитки для будівлі можуть зрости

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна