Зеленський прокоментував рішення РНБО щодо санкцій до Януковича та інших

 

Президент України Володимир Зеленський зреагував на рішення Ради національної безпеки і оборони України, які вона ухвалила під час засідання в п’ятницю, 19 березня.

Про це він заявив у своєму новому відеозверненні.

“Продовжуємо відновлювати справедливість там, де хтось вважав, що його персональні фінансові апетити можуть бути сильнішими за інтереси держави та народу України”, – заявив Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, Рада національної безпеки і оборони ввела санкції до низки колишніх високопосадовців.
На цьому засіданні СБУ рекомендувала РНБО ввести санкції до Януковича, Азарова та інших ексчиновників.
Зі слів СБУ Івана Баканова, в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на “референдумі” в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.
“Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання “Харківських угод”. А частина – і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі”, – сказав Баканов.

Читайте також:
РНБО запроваджує санкції проти 19 компаній, які займаються надрами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна