РНБО запроваджує санкції проти 19 компаній, які займаються надрами

 

Рада національної безпеки та оборони України запроваджує “максимальні санкції” проти 19 компаній, які працюють у сфері надрокористування.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО в п’ятницю, 19 березня.

“Рішення стосувалося того, що ми маємо привести у відповідність до чинного законодавства, до Конституції користування нашими надрами. Ви знаєте, що згідно з нашою Конституцією, надра належать українському народу. На превеликий жаль, при першому навіть приблизному аудиті з’ясувалося, що українського народу там не дуже багато. Переважно це народ, який мешкає чи то на Віргінських островах, чи то на інших острівних державах”, – сказав Данілов, якого цитує “Радіо Свобода”.

Він заявив, що ухвалене рішення протягом короткого проміжку часу провести аудит всіх без винятку дозволів, які видавалися з 1994 року.

“Якщо будуть виявлені порушення під час виконання ліцензійних умов цих дозволів, такі дозволи будуть у законний спосіб повертатися народу України”, – зазначив Данілов.

Санкції застосовуватимуть проти компаній: “Гео конект”, “Глобал гео інвест”, “Транс сет гео”, “Гео пост”, “Гео вертикаль”, “Гео таргет”, “Надра прайд”, “Гео форс”, “Гео стенс”, “Надра Вест Груп”, “Бест віл компані”, “Надра простір”, “Інфо гео тренд”, “Ейджин марка”, “Еко газ альянс”, “Епівал енерджи”, “Юноліт оіл”, “Профі нафт”, “Бест гео тек”.

Він наголосив, що стосовно цих 19 компаній застосований максимальний вид санкцій, “які може застосувати наша країна, які може застосувати РНБО”.

Читайте також:
СБУ рекомендувала РНБО ввести санкції до Януковича, Азарова та інших ексчиновників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна