У Дніпрі СБУ заблокувала діяльність конвертцентру з обігом у сотні мільйонів гривень

 

У Дніпрі Служба безпеки України заблокувала діяльність дніпровського конвертаційного центру з обігом у сотні мільйонів гривень.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Правоохоронці заблокували в Дніпрі діяльність нелегального конвертаційного центру з обігом у декілька сотень мільйонів гривень.

Організатори мінімізували податки для низки підприємств регіону, що завдало збитків державному бюджету у особливо великих розмірах.

За попередньою версією слідства, оборудку організував представник місцевого бізнесу. Клієнтами були майже тридцять дніпровських підприємств, серед яких і державні.

Зловмисники вносили неправдиві відомості до Єдиного реєстру платників податків через фіктивні фірми. Таким чином проводилась низка штучних безтоварних операцій.

Попередньо встановлено, що загальний обіг “конверту” становив декілька сотень мільйонів гривень. Дії зловмисників завдали збитки держбюджету в особливо великих розмірах.

Під час одинадцяти обшуків правоохоронці вилучили понад мільйон гривень, бухгалтерську документацію, печатки фіктивних фірм і державних підприємств, комп’ютерну техніку з чорною бухгалтерією.

У пресслужбі зазначили, що наразі правоохоронці встановлюють для притягнення до відповідальності всіх учасників оборудки.

Читайте також:
СБУ в Дніпрі затримала агента “ДНР”, який шпигував за українськими військовими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна