МОЗ оновив карантинні зони: Київ і 11 областей “помаранчеві”

 

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. До помаранчевої зони епіднебезпеки віднесли дванадцять регіонів.

Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ.

Згідно з даними, у “червоній зоні” перебувають чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька.

У “помаранчевій зоні” знаходяться 12 регіонів – Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 перевищено у десяти регіонах – у Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 15 березня – 95,5.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій області – 131,5 на 100 тис. населення, у Івано-Франківській області – 125,8, у Житомирській області – 111,9.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 17 березня у Києві – 68%, Закарпатській області – 66%, Житомирській – 65,6% (при визначеному показнику 65%).

Нагадаємо, 24 лютого Кабінет Міністрів заборонив регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським електротранспортом, метрополітеном у регіонах, де буде встановлено “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки.

Із 21 вересня 2020 року в Україні почали запроваджувати епідемічне зонування з чотирьох зон: червоної, помаранчевої, жовтої та зеленої. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

До 31 березня 2021 року карантин в Україні є адаптивним. 

Читайте також:
В Україні за добу – 15 тисяч нових інфікованих коронавірусом, найвищий показник-2021. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна