Адаптивний карантин в Україні хочуть продовжити до 31 березня

 

Уряд розглядає можливість продовження адаптивного карантину в Україні до 31 березня.

Про це в понеділок, 18 січня, повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат України від фракції “Слуга народу” Василь Мокан.

“Станом на сьогодні карантин та режим надзвичайної ситуації діє до 28 лютого, проте, не виключено, що він може бути продовжений, зокрема обговорюється можлива дата до 31 березня”, — цитує Мокана УНН.

Не виключає продовження адаптивного карантину і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

“Поточний карантин запроваджений до кінця лютого. Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла”, — зазначив прем’єр в інтерв’ю агентству “Інтерфакс”.

За його словами, “карантин дуже довго триватиме цього року”.

“Європа палає, ми відкриті для Європи, ми відкриті всередині держави, тому підстав для зняття карантину немає. Не потрібно передчасно тішити себе ілюзіями. Я впевнений, що карантин дуже довго триватиме цього року. А ось яким саме він буде, це вже інший питання”, — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, 9 грудня уряд підтримав постанову щодо введення жорстких карантинних заходів для боротьби з поширенням COVID-19 в Україні з 8 по 24 січня 2021 року.

19 грудня на всій території Україні почали діяти одні й ті ж карантинні обмеження, які передбачають низку заборон.

Читайте також:
МОЗ не бачить потреби в новому локдауні, карантин стане адаптивним, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна